Välj en sida

I dagsläget finns det hundratals webbyråer runt om i Sverige. Nästan alla har en sak gemensamt, de anser sig själva vara billigare än alla andra.

Vad som anses vara en billig hemsida är en definitionsfråga. Det är väldigt många aspekter som spelar in när det kommer till prissättning och därför är det svårt att jämföra en hemsida med en annan. Har du en halvtråkig design men 30 undersidor kan den vara dyrare än en sida med väldigt avancerad design och fem undersidor. Detta av den enkla anledningen att det kan bli mer jobb ifall mycket information ska in på din sida.

Standardpriser

Det blir svårare och svårare att säga vad ett normalt pris är på grund av, som nämnt tidigare, att det dyker upp en ny webbyrå nästan varje dag. Då konkurrensen  växer måste byråerna ha någonting annat att erbjuda än resten och många väljer då att pressa priserna mer och mer.

Generellt sett brukar en vanlig hemsida i WordPress kosta runt 15 000 kr. Alltså en sida med några undersidor och “vanlig” design. Dyrt i vissa ögon och billigt i andra. Men då många drar ner på priserna kan de istället försöka kräma ut lite extra från andra håll och kanter vilket gör att du som köpare ska vara extra vaksam.

Har du hamnat i “hemsidefällan”?

Du kanske nyligen har skaffat en ny hemsida och känner dig mycket nöjd över det billiga priset du fick, vi säger att du köpte den för 5000 kr. När du sedan går in och ska ändra någonting visar det sig att det är mycket krångligt och av den anledningen köper du till “support” som många erbjuder. Ofta brukar den ligga på några hundra i måndaden, låt oss säga att du betalar 600kr per månad. Denna kostnad tickar snabbt på och börjar dra iväg, på ett år har du betalat 7200kr. Denna kostnad plus vad du betalde för sidan ligger nu på 13 200 kr. Fortsätter du att betala dessa summor har du snart betalat oerhörda summor pengar för en sida som inte alls är värd det. Du hade nästan kunnat startat amazon.com för dessa summor. Men vad har du för val? Du måst ju uppdatera din hemsida med ny content för att ge dina kunder den information de behöver. Detta är vad vi kallar “hemsidefällan” vilket är ett mycket vanligt fenomen inom branschen.

Vad bör du tänka på vid köp av billig hemsida?

Det absolut viktigaste att tänka på är att du alltid vill se hur sidan ser ut innan du betalar samt att inte binda upp dig på ett abonnemang med lång bindningstid innan du vet vilka alternativ som finns där ute. När du kikar på sidan för första gången bör du be byrån att snabbt gå igenom hur man uppdaterar det väsentligaste för att få en blick av hur krångligt det är. Om du är noga med detta kommer du inte att hamna i hemsidefällan lika lätt.

Tänk på att det alltid finns fler alternativ ifall det inte känns rätt med just den byrån du har kontakt med.

Vi på Sino Media jobbar för att sälja hemsidor som du kan uppdatera enkelt på egen hand. Vår vision är att vi hellre har fem nöjda kunder än 50 missnöjda kunder. Vi finns alltid där kostnadsfritt ifall du skulle stöta på mindre problem.

Ta gärna ett snack med oss om dina möjligheter. Du kanske vill ha vår synpunkt på hur ditt nuvarande abonnemang ser ut och vad vi skulle kunna erbjuda istället. Vem vet, kanske lyckas vi rädda dig från “hemsidefällan”?

Kontakta oss

Hör gärna av dig!

Oavsett vad det rör kan du alltid höra av dig till oss. Vi tar inte betalt för frågor eller lite råd.

Noah Öberg

[email protected]

070-554 47 37

Simon Rickardsson

[email protected]

073-086 75 16

Hampus Eriksson

[email protected] 

070-305 15 87