Hur får man trafik till en hemsida?

Denna fråga är någonting de allra flesta som driver en hemsida ställer sig förr eller senare. Har du inte redan sedan innan en stor kundbas eller stora sociala kanaler kan det vara mycket svårt att få dit nya besökare. Du kanske har försökt att dela sidan på din facebook och andra sociala medier men det resulterar enbart i att kompisar och släkt besöker den. Detta leder ju knappast till någon uppgång under det långa loppet. Vi tänkte därför ta och rada upp fyra stycken mycket effektiva sätt att få mer trafik till din hemsida. Det allra bästa är att kombinera de alla metoderna för att maximera dina möjligheter.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering eller SEO som det också kan kallas, har många någon gång hört talas om men kanske inte har så bra koll på. Detta är nog det effektivaste av alla våra tips, om man gör det riktigt bra. Kortfattat handlar sökmotoroptimering om att du optimerar och bygger din sida efter vad google eller andra sökmotorer gillar. Detta leder så småningom till att din sida kan börja dyka upp högra på sökord som du vill synas på. Alltså att du kommer synas där dina kunder oftast letar. Ju högre upp i sökresultaten du hamnar desto bättre. Generellt sett brukar de tre första platserna generera allra bäst avkastning. Vill du veta mer om sökmotoroptimering? Vi kan starkt rekommendera att läsa på sökmotorkonsults hemsida, de har mycket bra information inom ämnet. De har även en gratis tjänst som analyserar din hemsida och ger dig feedback på vad som bör ändras och inte.

seo umeå

Digital marknadsföring

Digital marknadsföring är precis vad det låter, marknadsföring digitalt. Detta brukar dock oftast innebära reklam på sociala medier så som Facebook och Instagram. Varför denna metod är mycket effektiv beror på att vi spenderar stora delar av våra liv på dessa tjänster och därmed vet de precis allt om oss. På grund av detta har du som annonsör möjlighet att väldigt noggrant rikta din reklam åt personer som troligtvis skulle vara intresserad av det du erbjuder. Vi rekommenderar att ta en titt på Facebook reklam då det är lätt att komma igång och inte behöver kosta speciellt mycket.

Digital marknadsföring umeå

Adwords

Adwords är reklamen du ser bland sökresultaten på Google. Är man duktig på detta kan man få mycket valuta för pengarna då man enbart betalar per klick. Grejen med Adwords är att du kan välja vilka sökord din reklam ska dyka upp på och sedan beroende på hur bra du är på att optimera reklamen desto bättre placering och pris får du. Detta är någonting man kan grotta ner sig i hur mycket som helst som sedan brukar kunna löna sig i längden. Det kan skilja flera kronor i pris per klick beroende på hur bra du är på Adwords.

Adwords Umeå

Maillistor

Har du tänkt på varför de flesta sidor har något typ av nyhetsbrev eller rabatt som du får genom att skriva in din email? Detta är för att de vill bygga upp emaillistor. Varför man vill göra detta är för att du ska lyckas locka tillbaka gamla besökare genom att påminna de via mail. Kanske ger du enbart ut bra information som gör att besökaren blir intresserad och vill veta mer eller så skickar du ut erbjudanden som leder till en sälj. Det finns tusentals olika sätt att bygga maillistor och utforma mailen. Det man bör tänka på dock är att man alltid ska ha fått godkänt från mottagaren på grund av GDPR. Det ska även vara enkelt för mottagaren att avbryta sin prenumeration om det skulle bli aktuellt.

Hjälp att få trafik till hemsida

Behöver du hjälp att få trafik till din hemsida? Vi på Sino Media kan hjälpa dig med allt vi nämnt ovan. Antingen kan du kontakta oss för att få lite tips och tricks eller anlita oss så vi får sköta allting på vårat egna vis. Vi är öppen för alla typer av projekt och tar oss gärna an en utmaning. Kontakta oss genom att klicka här för att ta ett snack.