Vad kostar en hemsida?

Har du funderat på att skaffa dig en ny hemsida men ställer dig frågan “vad kostar en hemsida?”? Då har du kommit rätt. Vi går igenom vad du ska tänka på och vad sidor burkar kosta.

En simpel hemsida brukar oftast kosta mellan 8000 kr till 15000 beroende på vem som gör den och vad du vill ha. Ofta tillkommer det någon typ av månadskostnad utöver startkostnaden.

Månadskostnaden är ofta en stor bov i det hela då priset ofta kan dra iväg i längden och du tillslut sitter där med en mycket dyr hemsida. Läs mer om detta, vilket vi kallar hemsidefällan, här. Du kan även räkna ut vad din sida kostar och vad du hade kunnat få för samma pris genom att använda vårat verktyg “hemsidefällan – uträkning”.

Skalsidor

Vi kan stolt presentera vår nya produkt som vi kallar skalsidor. De ger dig möjlighet att få en hemsida från endast 1990kr, levererad inom endast 48 timmar.

Vad kostar en hemsida?

Vad kostar en hemsida i wordpress?

Vad kostar en hemsida som är mycket simpel?

En vad en hemsida som är mycket simpel är en deifinitionsfråga. Vi på Sino Media anser att en mycket simpel hemsida är en sida där nästan all information är samlad på startsidan och kanske enbart har en eller två undersidor, t.ex kontakt och om oss.

Räkna med att få betala runt 8000 kr för en mycket simpel hemsida med kanske en till två undersidor. En månadskostnad på runt 500 kr är inte ovanligt.

Detta är en standard på vad dessa sidor brukar kosta. Vi tar dock 6000 kr för en simpel hemsida med 5 underssidor. Du behöver dessutom inte betala någon månadskostnad. Vi gör sidan så att du ska kunna ta hand om den på egen hand.

Vad är priset på en mellanstor hemsida?

Ett litet till medelstort företag brukar oftast inte nöja sig med endast en undersida. Här krävs det nog även några extra undersidor med exempelvis tjänster.

En hemsida för ett litet till medelstort företag brukar kosta runt 10 000 kr. Detta på grund av ett antal extra undersidor som inte de simplaste sidorna har. 

Vill du köpa en liknande hemsida av oss på Sino Media kan vi nog fortfarande erbjuda dig denna för 6000 kr. I vissa lägen kanske det kostar 8000kr, detta beror helt på vad du vill ha och hur mycket som ska in på sidan.

Hur är det med avancerade funktioner?

På denna punkt kan det börja dra iväg. En hemsida med avancerade funktioner kan innebära egentligen vad som helst. Vill du starta en stor webbshop med betalfunktioner? Vill du starta upp en social media? Listan på avancerade funktioner kan göras lång och därför är det svårt att säga vad en sida inom denna kategori kan kosta.

Generellt sett kan man säga att sidan i alla fall kommer att kosta från 10 000 kr och uppåt. I vissa fall kanske det landar på 15 000 kr medans andra gånger över 100 000 kr. 

I dagsläget erbjuder inte vi på Sino Media hemsidor likt Facebook eller youtube utan på sin höjd en enklare webbshop. Då kan det kosta mellan 15 000 till 20 000kr. Vi håller på att bredda våra tjänster och även erbjuda kraftfullare webshoppar i ett annat system än WordPress. Mer om detta framöver.

Skalsidor

Vi kan stolt presentera vår nya produkt som vi kallar skalsidor. De ger dig möjlighet att få en hemsida från endast 1990kr, levererad inom endast 48 timmar.

Hemsidepaket

Nedan har vi våra vanligaste hemsidepaket, någon av dessa brukar passa de allra flesta.

Simpel

6000kr
 • Mobilanpassad
 • Upp till 5 undersidor
 • SSL-certifikat
 • Redo för sökmotoroptimering
 • Perfekt för dig som vill hålla det simpelt

Standard

8000kr
 • Mobilanpassad
 • Upp till 10 undersidor
 • Avancerad bloggfunktion
 • SSL-certifikat
 • Redo för sökmotoroptimering

Avancerad

10000+kr
 • Mobilanpassad
 • Valfritt antal undersidor
 • SSL-certifikat
 • Sökmotoroptimering
 • E-handel eller avancerade funktioner

Alla priser är exklusive moms.

Ställ dina frågor

Vi svarar mer än gärna på alla dina frågor, inga frågor är dumma frågor. Vi svarar vanligtvis på mail inom några timmar. Skicka gärna ett sms ifall vi inte svarar när du ringer så vet vi vad det gäller.

NOAH ÖBERG

SIMON RICKARDSSON

Hur kan vi hjälpa dig?

Du kan annars välja att kontakta oss direkt via kontaktformuläret nedan.